Sådan vælger du dit havemøbelsæt

Et havemøbelsæt kan holde i mange år og derfor er det vigtigt, at du vælger det helt rigtige havemøbelsæt til dine behov. Dit havemøbelsættet vil også påvirke din haves udtryk, så det er vigtigt, at du tænker over hvilket udtryk, som din have skal udstråle. Udover prisen og udseendet, så er der flere forskellige overvejelser, som du bør gøre dig inden du køber dit havemøbelsæt. Her har vi samlet nogle af de vigtigste overvejelser. 

Når du har valgt det perfekte havemøbelsæt kan du nemt finde et komplet havemøbelsæt online eller besøge et showroom, så du kan prøve møblerne. 

Komfort af dit havemøbelsæt

Komfort er altid vigtigt, uanset om du skal købe en ny sofa, nye spisebordsstole eller et havemøbelsæt. Om sommeren vil vi gerne kunne tilbringe timevis ude i haven og nyde godt af de lyse sommeraftener. Derfor er det vigtigt, at vælge nogle havemøbler, der er komfortable at bruge i lang tid. Det er derfor en god idé at prøve møbler, hvis du har mulighed for det. 

Hvordan vil du primært anvende dit havemøbelsæt?

Tænk over hvad dit havemøbelsæt skal anvendes til. Vil du kunne samle hele familien til middag ude i haven? Så kan et stort havemøbelsæt til 6 eller flere personer være en god idé. Bordene i nogle af havemøbelsættene kan også udvides, så flere kan side ved bordet. Du kan også vælge et lounge havemøbelsæt, der minder lidt om en sofa til haven. Dette sæt er perfekt, hvis du primært vil anvende til havemøbelsæt til at slappe af ude i haven. Er du derimod mere til en hyggelig eftermiddagskaffe med din kæreste eller en enkelt ven, så kan et café havemøbelsæt være en god idé. 

Nogle vil også foretrække havemøbler, der nemt kan stables sammen, så de fylder mindre. Hvis dette er vigtigt, så er det også en god idé at tjekke om stolene kan skubbes helt ned under bordet. Derudover bør du overveje om det skal være nemt at flytte rundt på dine havemøbler, så de kan stå flere forskellige steder i haven og så de er nemme at flytte om vinteren.  

Vedligeholdelse af dit havemøbelsæt

Inden du køber et havemøbelsæt skal du beslutte hvor meget tid du vil anvende på vedligeholdelse af dit havemøbelsæt. Et træ havemøbelsæt kan være super flot og passer fint ind i enhver have, men disse havemøbler kræver også en del vedligeholdelse. Træ havemøbler bør behandles med olie et par gange om året.

Et teaktræ havemøbelsæt kræver dog ikke oliebehandling. Vælg derfor teak havemøbler, hvis du gerne vil have træ havemøbler med minimal behandling. Teaktræ vil dog ændre farve med tiden. 

Hvis du gerne vil have et 100% vedligeholdelsesfrit havemøbelsæt, så vælg et såkaldt nonwood havemøbelsæt, dvs. et havemøbelsæt, der ikke er lavet af træ. Du kan f.eks. vælge et af de populære polyrattan havemøbelsæt.