Sådan dæmper du rødme i ansigtet

Artikler kan indeholde betalt indhold

Både mænd og kvinder kæmper med rødme i ansigtet, som bare ikke er til at få væk. Rødmen kan skyldes mange forskellige ting. Nogle årsager er midlertidige og ofte forbundet med din livsstil, hvorimod andre er mere vedvarende. 

Midlertidige årsager til rødme

Mange årsager til rødme i ansigtet er heldigvis midlertidige, så de kan forsvinde, hvis der gøres noget ved årsagen. Midlertidig rødme opstår ofte på grund af livsstilsrelaterede ting, herunder dine følelser og den mad, som du har spist. 

Årsager til midlertidig rødme kan eksempelvis være: 

  • At føle sig stresset, f.eks. i en længere periode. 
  • Få for meget sol. 
  • Når man føler sig flov.
  • Efter at have dyrket motion.
  • Mad med stærke krydderier. 
  • Efter alkohol. 

Som du kan se, så kan rødme opstå i mange almindelige situationer, som eksempelvis efter sport, alkohol eller stærk mad. Det er også forbundet med hvordan vi har det, og derfor kan man få røde kinder af at føle sig stresset eller flov. Det positive er dog, at rødmen bør forsvinde af sig selv. 

Vedvarende årsager til rødme

Rødme i ansigtet kan dog også være forårsaget af vedvarende årsager, hvilket betyder, at der går noget tid inden, at det forsvinder eller også forsvinder det ikke af sig selv. Nogle af de vedvarende årsager til rødme er dog også naturlige. Man kan eksempelvis opleve dage med mere rødme i ansigtet i forbindelse med menstruation, dehydrering, allergi og overgangsalder. Dehydrering kan naturligvis nemt løses ved at drikke vand, men rødme på grund af overgangsalder og menstruation må man desværre bare leve med.  

Der er dog også nogle sygdomme, hvor rødme i ansigtet er et af symptomerne. Det gælder blandt andet feber, hjertesygdomme, diabetes og rosacea. Hvis man døjer med disse sygdomme, så vil rødmen ikke bare forsvinde af sig selv. Der er dog heldigvis ting, som kan gøres for at dæmpe rødmen. 

Dæmp rødme i ansigtet med Rosalique

Rosalique er en antirødmecreme, der dæmper rødme samtidig med at den plejer huden og beskytter den mod solen. I kliniske tests oplevede 98% af brugerne, at deres hud så mindre rød ud. Cremen er grøn, hvilket effektivt dæmper rødme i huden. Desuden er Rosalique lavet af veganske ingredienser, uden parfume. Rosalique cremen kan bruges af alle, der gerne vil have en mere balanceret og ensartet hudtone. Den kan også bruges af folk, der døjer med vedvarende rødme, som eksempelvis rosacea. Vil du prøve Rosalique? Køb din Rosalique creme her.