Få et tryg fødsel med en scanningsklinik i København

Artikler kan indeholde betalt indhold

I dag er det heldigvis blevet meget nemt at finde en scanningsklinik for gravide i København og omegn. På en scanningsklinik er du i trygge hænder med lægefagligt personale, der gør alt for at du får en tryg og god oplevelse. På Østerbro i København finder du blandt andet scanningsklinikken Ultralydklinikken, der tilbyder en lang række forskellige scanninger for gravide. 

Hvilke scanninger kan du få?

www.ultralydklinikken.dk kan du læse om en lang række forskellige scanninger, som kan være relevante at få som gravid. Fælles for dem alle er, at du får et mere trygt graviditetsforløb uden ubehagelige overraskelser, der først afsløres efter fødslen. 

Hos scanningsklinikken Ultralydklinikken i København kan gravide blandt andet få følgende scanninger.

Tidlig scanning

Allerede efter 5 ugers graviditet kan man via en tidlig scanning se om graviditeten udvikler sig normalt. Efter 6 uger kan man endda se fosterets hjerte banke. Denne scanning vil også afsløre om man får tvillinger, da der vil være to bankende hjerter. 

Kønsscanning 

Efter ca. 14 uger kan man begynde på kønsscanninger for at se hvad kønnet på din kommende baby er. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt med flere kønsscanninger, hvis det første resultat ikke er 100% sikkert. Dette er især en særlig oplevelse fordi du har mulighed for at få nogle billeder og videoer med af barnet. 

Misdannelsesscanning

En misdannelsesscanning er en form for helbredsundersøgelse. Dette giver dig mere tryghed, fordi du vil få svar på om dit barn udvikler sig normalt. Misdannelsesscanningen kan udføres allerede efter 13 uger, men det bedste og mest sikre resultat opnås i uge 15-16.  

Nakkefoldsscanning

Som gravid er det værd at vide, at ca. 1 ud af 100 nyfødte fødes med mentale eller fysiske handicap. Med en nakkefoldscanning kan sundhedsfagligt personale på scanningsklinikken vurdere hvad risikoen er for, at dit barn har downs syndrom. Hvis sandsynligheden er højere end 1:300 vil du blive henvist til et hospital, der kan foretage en moderkageprøve, som giver et mere præcist svar. Hvis sandsynligheden er under 1:300 kan du ikke få en moderkageprøve, men du kan dog vælge at tilkøbe en misdannelsesscanning eller en panorama test, som også giver et mere præcist svar.