Guide til godstransport med lastbil

godstransport med lastbil
Artikler kan indeholde betalt indhold

Hvis du skal have udført godstransport med lastbil, så har du nok bemærket, at man nemt kan blive lidt forvirret over alle begreberne. Derfor får du her en kort intro til godstransport og alle de begreber, som du bør kende til for at træffe de bedste beslutninger for din virksomhed. 

FCL, stykgods, groupage transport – få styr på godstransport

I forbindelse med godstransport med lastbil tales der ofte om flere forskellige typer godstransport, herunder FCL, stykgods, groupage transport og økonomi, som du kan blive klogere på i de følgende punkter. 

  • FCL: FCL står for full container load, og kaldes også for FTL, dvs. full truck load. Dette er fragtopgaver med en fuld last, dvs. at lastbil containeren er helt fuld. Dette er optimalt, fordi hele lasten skal leveres til samme destination, så alt kan leveres hurtigere. FCL kombineres ofte med søfragt, da lastbiler skal bruges til at fragte gods fra havnen til den endelige destination. 
  • Stykgods: Betegnelsen stykgods henviser til alle enkelte forsendelser på over 20 kg. Disse Stykgods er ofte enkelte forsendelser, der bedst håndteres manuelt. 
  • Groupage transport: Som navnet antyder er groupage transport en gruppering af flere forsendelser til forskellige modtagere. Groupage transport kaldes også ofte for LCLs, dvs. less than container loads. Disse forsendelser samles i en container for at minimere fragtomkostningerne. 

Hver forsendelse kan ofte sendes som enten økonomi eller ekspres, afhængig af om du vil have forsendelsen leveret så hurtigt som muligt eller så billigt som muligt. 

Få hjælp til godstransport af N. A. Nissen

Hos fragtfirmaet N. A. Nissen kan du få hjælp til alle former for fragt, herunder godstransport med lastbil. N. A. Nissen har mange års erfaring med godstransport med lastbil, og de leverer til hele Europa, herunder Skandinavien, Vesteuropa, Østeuropa og Centraleuropa. De sætter en ære i altid at finde den fragtløsning, der bedst opfylder dine behov, uanset om du prioriterer leveringstiden eller leveringsprisen.