Dansk ferie – det kan du lave på din ferie i Danmark

Kirke
Artikler kan indeholde betalt indhold

Ferie i Danmark bliver fortsat mere populært – med god grund. Den danske natur, de små danske fiskerbyer og de venlige lokale er alle medvirkende til, at både danskere og turister elsker at holde ferie i Danmark. Det gælder både på den jyske vestkyst, men også Bornholm i Øst og mange andre områder indimellem. Vi giver dig i dette indlæg på Nulant.dk en kort guide til, hvad du kan lave i den danske natur, når ferien skal foregå her.

1. Gå på opdagelse i skove og plantager

I Danmark har vi mange smukke skove og plantager, som du kan udforske. En gåtur i danske skove eller plantager kan være smuk på alle årstider og medbringer både ro og idyl. Altså præcis hvad mange af os søger, når vi ønsker at komme væk fra hverdagens stress og jag. Pak eventuelt en god frokost og tag den med på vandretur. Gå uforstyret rundt, find den helt perfekte lokation og tilbring en stund her med en du holder af – eller for dig selv, hvis absolut ro er alt hvad du ønsker.

2. Sov i telt og kig på stjerner med en stjernekikkert

Er du til mere end bare en gåtur i skove eller plantager, så findes der flere steder i Danmark, som tillader overnatning i telte. Det er ligeledes muligt at leje shelters rundt om, hvor du kan få et mere fast tag over hovedet, samtidig med at der er indrettet bålplads og minimalistiske toiletter. Det bliver næppe luksuriøst, men det simple kan i mange tilfælde noget. På din telttur kan du medbringe forskellige madlavningsgrej til madlavning, ligesom kikkerter kan være fantastiske til at observere det lokale dyreliv og stjernekikkerter i forskellige prisniveauer kan være fantastisk underholdning, når først nattens mørke sænker sig.

3. Besøg en af de mange fiskerbyer

Fiskerbyerne er et af Danmarks største turistattraktioner. Her kan du se og opleve den autentiske danske fiskerkultur, og find ud af, hvordan det har været at være fisker i Danmark. I mange af byerne kan du også få en smagsprøve på det lokale køkken, som ofte består af friskfanget fisk med en skøn sauce. Langs kystlinjen har vi massevis af autentiske byer – både langs den jyske vestkyst, men også i resten af Danmark.