Derfor bør du kontinuerligt få renset fliser, tag og terrasse!

Fliser
Artikler kan indeholde betalt indhold

Når der udføres en rens af diverse overflader, så hjælper det naturligvis kosmetisk, da alger, mos og snavs fjernes. Det betyder at overfladen igen kommer til at fremstå pæn, og kan dermed give et helt nyt udtryk til ejendommen. Rengøringen er dog i høj grad også af praktisk karakter. Alger, mos og snavs kan skabe en overflade, der er meget glat og skridsikker. Dette øger risikoen for ulykker, hvis man færdes på taget eller terrassen. En rens af overfladerne forhindrer derfor ulykker, og sikrer dermed et større sikkerhedsniveau.

Udover faren for at glide og de grimme udseende, så findes der endnu bedre grunde til udførslen. Når først alger og deres algesporer får lov at gro på overflader som fliser eller tage, så vil de med tiden gro godt og grundigt fast. Når frosten så kommer, så kan det gøre at der slår revner. Dette kan give store skader på overfladen, flisen eller tagstenene som gør at de skal udskiftes eller lægges om. Alt i alt er det altså en god idé at få renset sine fliser, sit tag eller sin terrasse og facade. Det er en god investering, der vil kunne spare dig for store udgifter til reparationer, og sikre dig et højere sikkerhedsniveau.

Hvor ofte bør der udføres rens af fliser, tag eller terrasse? 

Hvor ofte en rens bør udføres, ja det kommer meget an på hvor mange alger og hvor meget mos der er kommet på overfladen. Som en tommelfingerregel så bør det udføres hvert år. Det er dog meget individuelt, og det er derfor en god idé at få en professionel til at komme og inspicere overfladen og vurdere behovet. Når først den første rens med imprægnering er udført, så vil i de efterfølgende år være langt lettere at vedligeholde, da algerne ikke får lov til at sætte sig fast. Det er derfor en god idé at få udført en imprægnering sammen med den første rens.

Alt i alt er det altså klart, at det er en god idé at få udført kontinuerlig rens af fliser, tag og terrasse. Det er en god investering som både kan give et nyt udseende og højere sikkerhedsniveau, samtidig med at det kan spare dig for store udgifter til reparationer. Det er en god idé at få en professionel til at komme og inspicere overfladen og vurdere behovet for rens. Det er desuden vigtigt at få udført en imprægnering sammen med den første rens, så det i de efterfølgende år vil være lettere at vedligeholde.