Tips til indretning af soveværelset

Artikler kan indeholde betalt indhold

Prioriter opbevaring og funktionalitet

Er du typen, der altid bare smider dit tøj på lænestolen, bare fordi den er der? Eller er du ikke god til at smide ting ud, som du alligevel aldrig bruger? Så kan dit soveværelse hurtigt komme til at se rodet ud. Det vil derfor ikke være et særlig rart sted af være og det vil ikke give dig den ro, som du nok har brug for. 

Du kan nemt undgå rodet ved at købe møbler med indbygget opbevaring. Hos norliving kan du for eksempel købe en sovesofa. Dit soveværelse vil se smart ud med sengelagenerne gemt væk og erstattet af en lækker sovesofa. Du kan også købe diverse senge med opbevaring. Om vinteren er det smart at gemme sommertøjet væk under sengen, så der er bedre plads til det tøj, som du bruger. Det er også en god idé at gennemgå sit klædeskab regelmæssigt og donere det, som du ikke bruger, til en genbrugsbutik. 

Ikke for mange eller for få farver

Når man indretter et lokale, så er det nemt at falde i det man kan kalde for farve fælderne. På den ene side kan du komme til at vælge alt for neutrale farver. Dette kan dog nemt se meget upersonligt ud. På den anden side, kan du også komme til at vælge alt for mange farver. Dette kan få hele lokalet til at se meget forvirrende ud. 

Du kan sagtens designe et flot soveværelse med flere farver, men gå efter samme farvenuancer. For eksempel forskellige blå eller grålige toner. 

Gør det personligt

Dit værelse skal ikke ligne et hotelværelse. Derfor er det en god idé at tilføje nogle personlige elementer. Du kan lave et abstrakt maleri eller en collage med billeder fra den sidste ferie, du har været på. Du kan også tilføje blomster. Disse kan også bidrage til at værelset får et godt indeklima.