Husk den rette hundetaske, når din hund skal med på rejsen

Artikler kan indeholde betalt indhold

Hvad end du har en jetsetterhund, eller din hund bare skal med på en enkelt lille rejse, så er det vigtigt, at du har den rette hundetaske til den. Det gælder ikke mindst, når I skal rejse med fly, for der her gælder nemlig nogle helt særlige regler, som man er nødt til at indrette sig efter, hvis man ikke vil afvises ved gaten.

Udover reglerne for hvordan du transporterer din hund, så er der også nogle andre regler, man skal følge, når man eksempelvis tager hunden med til udlandet. Her gælder blandt andet:

  • At din hund skal være vaccineret
  • Derudover skal den have et hundepas eller et EU-selskabsdyrspas, som det egentlig hedder, hvis den skal rejse inden for EU
  • Passet fungerer blot som en vaccinebog, hvis du rejser uden for EU
  • Den skal også være mikrochippet

Der er altså flere grunde til, at du bør besøge din dyrlæge inden afrejse. De kan sikre, at din hund er tilstrækkeligt forberedt på rejsen. Derudover er det også hos dyrlægen, at du får den bedste rådgivning om at tage hunden med på ferie. Det er i øvrigt her, du kan få dit hundepas.

Find en rejsegodkendt hundetaske

Du vil naturligvis ikke bare pakke din hund ned i din kuffert eller lade din hund løbe frit rundt i flyet, men det er faktisk ikke nok bare at putte din hund i en transportkasse. Når I rejser med fly, så skal du faktisk forholde dig til de meget specifikke regler, der gælder for fly.

Hvis din hund skal med dig i flykabinen, så gælder der nogle særlige regler for både mål og vægt. Der vil altså typisk kun være plads til en hundetaske til små hunde i flykabinen.

Det er dog også muligt, at din hund er i lastrummet. Det kan du være helt tryg ved, for de er særligt indrettede til transport af dyr, og så er der også plads til større hund.

Uanset hvad du søger, så er det muligt også at finde en rejsegodkendt hundetaske på tilbud, så det behøver ikke at ruinere dig.