Populære trends indenfor havemøbler

havemøbler
Artikler kan indeholde betalt indhold

Det er sol og sommer, og danskerne befinder sig udendørs som aldrig før. Det er efterhånden ved at være mange år siden, at vi har haft en så god sommer i Danmark, som vi har nu, og derfor sælger havemøbler også bedre end nogensinde før. Der findes utallige salgs møbler til haven i mange forskellige farver, former og ikke mindst materialer – derfor kaster vi i denne artikel lys over sommerens populære trends inden for møbler til haven.

Vi har talt med Kim fra havemoebelshoppen.dk, som sælger havemøbler online til både private og offentlige institutioner over hele landet. Han giver sit besyv på sommerens populære tendenser herunder:

”Det er svært at sige, hvad sommerens helt store hit er, men vi oplever i hvert fald en øget interesse for nonwood havemøbler, og jeg tror at det skyldes den minimale vedligeholdelse og pleje som disse type møbler kræver. Noget andet populært er, at vores kunder stort set altid køber havemøbelsæt fremfor enkelte borde eller stole.”

Det kommer ikke som den store overraskelse, da vi lever i en verden, hvor alting efterhånden skal være nemt, hurtigt og uden bekymringer. Derfor er nonwood havemøbler også ideelt til dig, som ikke gider bruge tid på haven, men som stadig ønsker en.

Vedligeholdelsesfri havemøbler

Der findes mange forskellige slags vedligeholdelsesfri haveborde og stole, men det mest populære materiale må siges at være polyrattan. Det skyldes at materialet er utroligt slidstærkt, men samtidig flot og æstetisk. Det er en form for flettemateriale, og ligner derfor ikke de klassiske træhavemøbler.

Fordelen ved et havemøbelsæt lavet i polyrattan er, at du ikke behøver og tage højde for sol, regn, slud eller sne. Materialet er yderst UV bestandigt, og derfor vil det ikke tage skade eller miste farve af solen, og derfor holder disse møbler til haven i mange år. Det slidstærke materiale holder ligeledes som sagt henover vinteren, hvor du ikke engang behøver at stille havemøblerne ind i skuret – vær dog opmærksom på at det er en god idé, eftersom møblerne vil holde endnu længere, hvis du blot giver dem en lille bitte smule kærlighed.

Herunder ser du et klassisk havemøbelsæt i polyrattan med bord og 6 havestole. Et sæt som ville kunne indgå i enhver have, tagterrasse eller lignende. Det minimalistiske udtryk må siges at være årsagen til, hvorfor polyrattan netop er et så populært materiale.

klassisk havemøbelsæt i sort polyrattan

Det er også lettere at bearbejde polyrattan, og derfor kan du også finde spændende lounge møbler til haven, som du ellers ikke ville finde i fx teaktræ. Herunder er et loungesæt, som både kan placeres ved terrassen eller længere ned i haven midt i solen.

lounge havemøbelsæt i polyrattan

Tilbud på havemøbler

Den travle sommer har givet møbelhandlerne luft under vingerne, og derfor finder du i disse dage masser af gode tilbud på online såvel som fysisk i butik. Havemøbelshoppen der ligger i Osted holder bl.a. sommersalg i weekenden, hvor du kan få 20% rabat på alle nonwood og teaktræs havemøbler.
Husk de også har en webbutik, hvor du kan finde de selv samme møbler.