En snorkeskinne kan fjerne din søvnapnø

En kvinde er irriteret over, at hendes mand ligger og snorker
Artikler kan indeholde betalt indhold

Rigtig mange danskere lider af snorken, og du kender helt sikkert også en i din familie eller omgangskreds som snorker højlydt. Er du imidlertid en af dem, som har en meget besværet snorken, hvor vejrtrækningen holder små pauser, så lider du højst sandsynlig af søvnapnø. Apnø betyder vejrtrækningspauser, og når man har det under søvnen, så kaldes det for søvnapnø. Hvis man lider af søvnapnø, kan man med fordel tage en tur forbi sin tandlæge, så man kan få en snorkeskinne mod søvnapnø.

Sådan hjælper en snorkeskinne mod din søvnapnø

Det er ikke nogen kompliceret proces at få fremstillet en snorkeskinne. Man er helt fri for kirurgiske indgreb, og man skal heller ikke bekymre sig om at bruge et iltapparat. Snorkeskinner vejer næsten ingenting, og de er fremstillet i akryl. Snorkeskinnen vigtigste funktion er, at holde kæben i en god position under søvnen. I alt sin enkelthed skubber snorkeskinnen underkæben en anelse frem, så der er bedre passage i svælget og luftvejene til at trække vejret. Når der er helt fri passage i luftvejene, så betyder det, at at man ikke længere snorker.

Snorkeskinner er yderst nemme at anvende, og man kan tage dem med overalt. Derudover er de behagelige at have i munden, hvorfor man nemt kan falde i søvn med en snorkeskinne på. Når man vågner om morgenen, er det imidlertid vigtigt at skylle snorkeskinnen og generelt holde den sterilt.

Hvem skal have en snorkeskinne?

Dette er et helt enkelt svar: Alle personer, som snorker kraftigt – samt personer som lider af decideret søvnapnø – bør som udgangspunkt få lavet en snorkeskinne. I første omgang er det en rigtig god idé at tage en tur forbi tandlægen. Dette skal gøres med henblik på at få afklaret, om man skal have lavet en snorkeskinne.

Følgevirkningerne af søvnapnø

Personer, som lider af søvnapnø, kan som sagt have længere pauser i vejrtrækningen. Disse pauser kan vare i 10 til 40-50 sekunder. Disse længerevarende pauser i vejrtrækningen er ganske givet ikke særligt sundt for helbredet, da kroppen simpelthen ikke får nok ilt.

Denne form for søvnapnø – også kaldet obstruktiv søvnapnø – forhøjer risikoen for at få forhøjet blodtryk. Har man forhøjet blodtryk i for længere tid ad gangen, kan dette resultere i blodpropper. Derfor kan en umiddelbar uskyldig snorken være medvirkende til langt værre livstruende sygdomme, hvorfor det er ekstremt vigtigt, at gå til tandlæge, hvis man lider af søvnapnø.