Byg dit eget tag med trapezplader

trapez tag på terrassen

De flest der har hus og have, er bekendt med at skulle tildække både carport, skur, udhus eller terrasse.
Til det formål findes der et hav af forskellige løsninger, men især trapezplader er populære blandt danskere. Det er med god grund, da det er et særdeles stærkt materiale, og samtidig økonomisk fordelagtigt. Trapezplader findes i flere forskellige materialer herunder stål, PVC eller polycarbonat, der som sagt gør pladerne enorm stærke og modstandsdygtig over for det danske klima.

Vi har talt med Anders fra Lavpris Træ, som giver sit synspunkt på, hvorfor danskerne er så glade for at bygge tagløsninger med trapezplader til deres udebyggerier.

”Jeg tror simpelthen, at det er fordi du med trapezplader får en særdeles billig tagløsning, samtidig med at det er økonomisk fordelagtigt”.

Lavpris Træ fører selv et stærkt udvalg af trapezplader for at imødekomme danskernes efterspørgsel. Et udvalg du finder både online såvel som i deres fysiske butikker.
Se udvalget her: https://lavpristrae.dk/2187-trapezplader

Kan holde til mere end det danske klima

Trapezplader er så slidstærke, at de faktisk kan modstå hårdere vind og vejrforhold end det danske klima rækker til. Afhængig af materiale så kan de fleste plader holde til mellem -40 og 110 grader, hvor polycarbonat i særdeleshed udmærker sig over de andre materialer. Så udover blot at være en flot tagkonstruktion, så er det i høj grad modstandsdygtigheden, der gør trapezplader til den oplagte tagløsning.

RIAS der er en af de førende trapez leverandører i Danmark, og har en eminent kvalitet. Deres plader kan holde fra 2 år og op til 15 år før, at der vil være lysgennemgang i taget. Afhængig af om du køber klar, opal eller blåtone trapez, så vil du ikke skulle skifte tag før om 15 år – og det er netop det, der gør trapezplader til en fremragende og økonomisk tagkonstruktion.

Trapez tag henover terrassen

For mange er det svært at forestille sig et trapeztag ser ud, og hvordan noget lavet af plast i det hele taget kan se æstetisk ud. Det lyder nemlig billigt, og det er der ingen, som ønsker at associeres med uden grund. Men med et trapeztag får du dog en god grund, og som du kan se i eksemplet herunder, så kan et tag lavet af trapez altså se særdeles nydeligt ud.

trapez tag på terrassen

I denne have er taget brugt som overdækning af terrassen for at give læ eller blokere sollyset, når det er uønsket. Taget faldet naturligt i med resten af huset og terrassen, da den hvide farve på det klare glas passer godt sammen med resten.

Skal du bygge et tag til enten terrassen, carport, skur eller andet, så er det ikke helt en dum idé at tage et kig på, hvordan mulighederne er for at lave det ud af trapez. Vælger du endda plader fra RIAS, så har du altså et tag der kan holde i godt og vel 15 år, som ligeledes ser elegant ud.