3 fantastiske ruter til din cykelferie

cyklist

Overvejer du at tage på cykelferie med veninderne eller familien? En cykelferie behøves ikke være noget, som kun de meget øvede kan tage på. Der findes et hav af cykelruter overalt i Europa og ofte kan du selv vælge om du vil cykle hele ruten eller stoppe undervejs. Uanset hvilken rute, som du vælger, er du sikret et hav af smukke naturoplevelser. 

Du kan gøre cykelferien endnu sjovere ved at forkæle dig selv med en smart, trendy cykel. Køb for eksempel en af de fine Jopo cykler, som kan købes online hos Time2bike. 

Glencoe – Ben Nevis – en cykelrute i Storbritannien  

Hvis du tager hele ruten er denne 83 km lang med stigninger på i alt 2100 m. Dette er en rute, der tager dig igennem et varierende, historisk landskab i det nordlige Storbritannien. Ruten tager dig blandt andet til Ben Nevis, der er Storbritanniens højeste bjerg. På denne cykelferie vil du opleve smukke sandstrande, et kuperet landskab og store, grønne skove samt moser. 

Via Verde de la Sierra – en cykelrute i Spanien

Dette er en kortere cykeltur end den i Storbritannien. Ruten er på i alt 37 km og det er uden tvivl en af de smukkeste cykelruter i Spanien. Det er især en perfekt tur til en familie. På ruten cykler du gennem Andalusien smukke og ofte uberørte landskab. Undervejs vil du opleve en masse tunneller, broer, fine dale, flode, enge og marker. 

Cykelruten langs Elben i Tjekkiet

Dette er en utrolig lang cykelrute på i alt 980 km, men dette gør, at det er nemt og oplagt at udvælge små bidder af den. Ruten følger floden Elben gennem både Tjekkiet og Tyskland, hvor det er blandt en af de mest populæreste cykelruter. iver en masse muligheder for at opleve små bidder af den. Fra Litoměřice til Děčín er der 48 km. Denne del er relativt let og meget smuk. Hvis du er frisk på at cykle på et kuperet terræn, så kan du cykle op til Střekov-borgen ved Ústí nad Labem, hvorfra der er en skøn udsigt.