Ugens fokus: Udvendigt malerarbejde

Der er mange ting du skal holdt styr på når der skal males udvendigt, det er ikke kun bevægelserne der skal være i orden, men også hvilken trætype du skal behandle samt hvilken behandling du har tænkt dig at behandle det sårbare træ med.

Du skal desuden også gøre dig følgende overvejelser: Hvad skal træet holde til? skal det stå udenfor alle årets 365 dage, for så er det en god ide at vælge en behandlingsform med ekstra meget olie i, da olien beskytter mod både sol og regn. Skal dit træværk kun være udenfor noget af året er det vigtigt at vælge en behandling med høj PH værdi, da det er denne værdi som styrker træet, når det udsættes for indirekte sollys.

Gulvbehandling?

Skal du behandle dit trægulv, skal du gå efter samme principper,  det er vigtigt at gøre sig nogen klare overvejelser for, hvordan at gulvet skal behandles, både hvad angår sol, regn og sne men også om der vil være mange mennesker der vil komme til at gå på gulvet. fx. er det er et meget trafikkeret trægulv, samtidig med at der kommer til at være regn og slud på, er det meget vigtigt at overfladebehandlingen er en ekstra ekstra stærk lak behandling, og når den er lagt på, er det vigtigt at du 1 gang hvert 3 år, får skrabet den gamle lak af og lagt en ny lak, da det meget hurtigt kan blive nedslidt at det de voldsomme omstændigheder du udsætter træet for. Når du skal gøre dette er er vigtigt at du har en gulvsliber der kan komme og hjælpe dig med at gøre dette arbejde. En grundig gulvafslibning er vigtig især at den gøres korrekt da det kan have katastrofale konsekvenser for dit trægulv, hvis du ikke får behandlet det ordneligt og regelmæssigt får det ordnet. Du kan ofte aftale med gulvmanden der kommer og laver gulvet, at I skal lave en ordning så han ved han skal komme igen om 3 år, på den måde kan i få aftalt en skarp pris på gulvafslibningen.

En  grundig gulvafslibning skal ske, både første gang du får lagt træet og hver gang det skal ordnes. De fatale følger kan eksempelvis være; trægulvet skal rives op, og du skal betale for både at få gulvet revet op men også for at få et nyt trægulv lagt efterfølgende. Det er meget arbejde for så lidt, det er der ingen grund til, derfor, et godt råd: Få det gjort korrekt første gang!