Står du over for at skulle i gang med et større eller mindre byggeprojekt, så ved du sikkert også, at der skal mange værktøjer og materialer til for at komme helt i mål med det ønskede resultat. En af de ting, du kan have brug for er fundablokke. De er med til at sikre dig et godt fundament at bygge videre på. Med dem i bunden er du derfor sikker på, at du får opbygget en stærk vægkonstruktion eller et randfundament.
Hvad kan fundablokke bruges til?
Fundablokke har form som et dobbelt H på den vertikale side. Derved får blokken et hul i midten og to ben i toppen og bunden. På grund af den særlige, men kendetegnende form har blokken stor styrke i en konstruktion, selv om den ikke vejer særlig meget og kan bruges uden en løftemaskine. Fundablokke tjener dermed mange formål under et byggeri og kan bruges i flere forskellige sammenhænge. Du kan blandt andet bruge dem til at bygge:
- Støttemurværk
- Kældertrapper
- Sokler
- Vægge
Det er lige meget, om det drejer sig om en større stald eller hal, eller om du blot er i gang med at ombygge dit udhus. Fundablokke er med til at sikre dig et godt og stærkt resultat. Du kan derfor også ilægge kamstål eller armeringsjern, hvorefter du fylder hulrummene i fundablokkene med flydende beton. På den måde får du en holdbar konstruktion, der gerne skulle holde i mange år fremover.
Brug fundablokke kreativt i hjemmet
Ud over de traditionelle anvendelsesmuligheder for fundablokke, kan du også bruge dem på andre og mere kreative måder. De kan nemlig også komme dig til gavn på andre måde end til at bygge med. Det er blandt andet moderne i Danmark med mere rustikke og hjemmelavede ting og møbler i hjemmet. Du kan derfor også sagtens bruge fundablokke til at bygge skoreoler, Tv-borde eller almindelige reoler med. Du skal bare være opmærksom på, at du får lavet noget, der ikke kan vælte. Sikkerheden bør nemlig være i orden, da det kan gøre rigtig ondt at få en fundablok ned over tæerne.