Det her skal du vide om Genvex filtre

Filtre til ventilationsanlæg skal skiftes et sted mellem 1-4 gange om året, og det uanset om vi taler filtre til industrielle anlæg eller privat ventilation. Det store spænd mellem, hvor ofte du skal skifte ventilationsfilter, har ikke så meget at gøre med filtrets brand, som det har med dets grovhed. Det gælder for filtre til Genvex lige så meget som for alle andre producenter af filtre. Det er let at finde Genvex filtre hos Filternew, men kan være svært at finde det rigtige.

Flere typer filtre

Filtre kommer i forskellig form, og du skal selvfølgelig altid være opmærksom på, hvilket filter til Genvex lige præcis din ventilator skal bruge. Filtre findes på flere former, og her kan der bl.a. nævnes:

  • Panelfiltre, der er flade og lette at montere. Mange panelfiltre kommer helt uden metal, hvilket gør det let at skaffe dig af med dem, når de skal skiftes.
  • Kulfiltre, der har dybde, kan være rørformede, og er egnede til at absorbere gasser.
  • Posefiltre, der giver lav luftmodstand, hvilket skåner ventilatoren, og har lang levetid.

Allervigtigst for dig er imidlertid, om dit filter kan filtrere de rette partikler, og her er det som nævnt grovheden, du skal se på, når det kommer til at finde det rigtige Genvex filter til dig.

Match filtrets grovhed til partiklerne

Tre standarder for grovhed i ventilationsfiltre ses ved G4 (grov), M5 (medium) og F7 (fint):

  • G4 filtre er meget grove, hvilket vil sige, at de ikke opsnapper de allermindste partikler som for eksempel røgpartikler og pollen, men tager synligt snavs.
  • M5 filtre er egnede til at tage nogle af de små partikler, G4 ikke kan. Det kan for eksempel være hele pollenpartikler. Det er godt at vælge M5 som en gylden middelvej, da for fint et filter kan sætte anlægget på overarbejde med at processere luft.
  • F7 filtre er de fineste og egnede til allergikere, der ikke går på kompromis med anlæggets evne til at beskytte mod allergener som pollen. Selv om et M5 stopper nogle partikler, flyver andre igennem. Her kan øget sikkerhed fra F7 være nødvendig.